منتدي كافية التميز
اهلا ومرحبا بك في منتدي كافية التميز
اسعدنا بزيارتك لنا
نتشرف بحضورلك
ونتشرف ايضا بالتسجيل معنا
بالضغط علي كلمه تسجيل
او اذا كنت عضو ومسجل لدينا اضغط علي دخول
نسال الله ان تستمع معنا في المنتدي وتجد كل ماتريده وتبحث عنه
والسلام ختام عزيزي الزائر
تصميم منتدي كافية التميز



أهلا وسهلا بك إلى منتدي كافية التميز.
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.

الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
CAFE-TAMEZالفجر - http://www.akhbrna.com/newspaper/elfagrالخميس يناير 23, 2014 2:20 am من طرفperlaCAFE-TAMEZمشروب الفريز بالصودا جميل 2014 , فزيز صودا لذيذ 2014 الإثنين سبتمبر 02, 2013 1:52 am من طرفAdminCAFE-TAMEZ الخضار بالبشاميلالإثنين سبتمبر 02, 2013 12:19 am من طرفkhaledledCAFE-TAMEZ كفتة الفراخ المشويةالإثنين سبتمبر 02, 2013 12:18 am من طرفkhaledledCAFE-TAMEZ الدجاج المشوي في خلطة استثنائيةالإثنين سبتمبر 02, 2013 12:17 am من طرفkhaledledCAFE-TAMEZ كرات البطاطس الهندية + سلطة الكرنب والطماطم الحارةالإثنين سبتمبر 02, 2013 12:17 am من طرفkhaledledCAFE-TAMEZ تارت الليمونالإثنين سبتمبر 02, 2013 12:16 am من طرفkhaledledCAFE-TAMEZ التريد بلاتراد غير فوق الكوكوط بالدجاج و البريوات بالمراحل و الصورالإثنين سبتمبر 02, 2013 12:16 am من طرفkhaledledCAFE-TAMEZ كرواصون سهلة جداااالإثنين سبتمبر 02, 2013 12:15 am من طرفkhaledled





منتدي كافية التميز :: القسم الأسري :: مطبخ حواء(أكلات-حلويات)

 
شاطر
بيانات كاتب الموضوع
الفرموزا باللحمة المفرومة
كاتب الموضوعرسالة
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
عضو متالق
الرتبه:
عضو متالق
الصورة الرمزية
 
avatar

البيانات
ذكر
عدد المساهمات : 100
تاريخ التسجيل : 31/08/2013
 
 

 

التوقيت

الإتصالات
الحالة:
وسائل الإتصال:
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

 

موضوع: الفرموزا باللحمة المفرومة الإثنين سبتمبر 02, 2013 12:10 am







المكونات

مقادير العجينة:

4 كوب دقيق 

½ ملعقة كبيرة خميرة فورية

½ كوب زبدة سايحة

ملعقة صغيرة ملح 

2 بيضة مخفوقة

 

مقادير الحشو:

½ كيلو لحمة مفرومة 

ثمرة طماطم مقطعة قطع صغيرة

2 ثمرة صغيرة بصل مفروم

ملعقة كبيرة زبدة

ملح وفلفل

 

للتزيين:

بيضة مخفوقة مع ملح وفلفل

حبة البركة

 
طريقة التحضير
1- اخلطي الدقيق مع الملح، وبعد كده اعجنيه مع السمنة والبيض المخفوق، لغاية ما تتكون عجينة متماسكة.
2- دوبي الخميرة في ربع كوب ميه دافية وسيبيها لغاية ما حجمها يزيد، وبعد كده ضيفيها على العجينة واعجنيها كويس مرة تانية، وسيبيها في مكان دافي لمدة نص ساعة تقريبا لغاية ما العجينة تخمر.
3- لتحضير الحشو؛ شوحي البصل مع الزبدة على النار وبعد كده ضيفي عليه الطماطم وقلبيهم مع بعض شوية لغاية ما الطماطم تتسبك، وبعد كده ضيفي عليهم اللحمة المفرومة، وقلبيهم مع بعض وسيبيها على نار متوسطة لغاية ما اللحمة تنزل الميه اللي فيها، وبعد كده تبليها بالملح والفلفل والبهارات، وسيبيها لغاية ما تستوي، وارفعيها من على النار.
3- بعد ما العجينة تخمر، قطعيها دواير صغيرة، وافردي كل قطعة بالنشابة، وبعد كده ضيفي على كل قطعة ملعقة صغيرة من الحشو، وبعدين طبقي كل أطراف العجينة على الحشو على شكل مستطيل.
4- رصي الفرموزا في صينية مدهونة بالسمنة، بحيث تكون أطراف العجينة لأسفل، وادهني الوش بالبيضة المخفوقة وزينيها بحبة البركة، وبعد كده دخلي الصينية في الفرن لحد ما قطع الفرموزا وشها يحمر، ورصيها في طبق التقديم، وزينيها بشرائح الطماطم.. وبالهنا والشفا.















 الموضوع الأصلي : الفرموزا باللحمة المفرومة //   المصدر : منتدي كافية التميز // الكاتب: khaledled


{

الفرموزا باللحمة المفرومة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


الكلمات الدليلية (Tags)
لا يوجد


الــرد الســـريـع

خــدمات المـوضـوع
 KonuEtiketleri كلمات دليليه
الفرموزا باللحمة المفرومة , الفرموزا باللحمة المفرومة , الفرموزا باللحمة المفرومة , الفرموزا باللحمة المفرومة , الفرموزا باللحمة المفرومة , الفرموزا باللحمة المفرومة
 KonuLinki رابط الموضوع
 Konu BBCode BBCode
 KonuHTML Kodu HTMLcode
إذا وجدت وصلات لاتعمل في الموضوع او أن الموضوع [ الفرموزا باللحمة المفرومة ] مخالف ,, من فضلك راسل الإدارة من هنا
>




مواضيع ذات صلة